Proof of Life

Proof of Life

Proof of Life

Blackhawk…halk bippegés többször egymás után… rotorzaj, majd valami vörös fény önt el mindent… a tudatom az álomból lassan vissaztér a valóságba, szertefoszlik a tengerpart, a nő és a barátok képe. Ahogy telnek az évek, ez egyre halványabb, de nem múlik el… Kelet felé repülünk, a nap első sugarai festik aranysárgára a Balckhawk belsejét. Virrad és mi perceken belül elérjük a leszálló területet. Nézem Twileket, aki egy térképpel molyol és a rádiómat kapcsolgatja közben. Mond valamit a saját csatornáinkról, rohadtul ért a kütyükhöz. Néha nem is értem, mit keres itt, lehetne jobb élete… mindannyiunknak lehetne jobb élete… nem kell sok, hogy a dolgok megváltozzanak és barátom, hamar a pokolban ébredsz…
Recsegő hang a fejemben – nincs tűzparancs, ismétlem nincs tűzparancs! Megfigyelik a csecsen és orosz erőket, jelentenek és ezzel ennyi volt a küldetésük! Megértették? – vannak emberek, akik úgy gondolják, ha üvöltenek, akkor az hatékonyabb. Rohadt fülhallgató… de, a végén ott van Mr Pénz… mi pedig eladtuk a lelkünket, hát hadd üvöltsön…

A gép nem éppen puhán, de földet ér. Kehes kis bokros vidék, valami erdősávval… na, indulás. Ketten jól haladunk, magunk mögött hagyjuk a cserjéket és a város felé vesszük az irányt. Legközelebb egy óra múlva lesz rádiókontakt, kilépünk… váltva megyünk, nincs kockáztatás. A pénz az pénz, de mit ér, ha golyó van a fejedben?

Elérjük a település szélét, valami légibázis lehetett. Kiszúrok egy többszintes épületet, ahonnan remélem, belátjuk a környéket. Kis épületek közt bokros területen haladunk, közben felvillan az otthon képe… mikor is volt, ki is voltam akkor? Mindegy is, most egy halott város rom épülete a lényeg… megszerezni az információkat, amik fontosak. Van egy túszuk, a csecseneknek, vagy az oroszoknak. Igazából mindegy is… bár a csecsenek a pénzért több mindenre hajlandóak, mint orosz barátaink. Bemászunk az épület ablakán, a keskenyebbik oldalon. Nincs nesz, motoszkálás, indulunk felfelé.

Kint esik már, mi meg gubbasztunk… a földszinten lévő alumínium dobozra hulló cseppeken kívül semmilyen hang sincs. Figyelünk, regisztrálunk, oroszok és csecsenek, ahogy az eligazításon elhangzott. Jönnek, mennek, mi meg jegyzetelünk, fényképezünk. Nem látnak, és nem hallanak minket… de talán nem is ilyen ellenséghez szoktak. Karakán népek ezek… szemtől szembe lövöldöznek, ha kell. Látszik a tekintélyelvűség, a napszemüveges főnök osztja a többieket, azok meg futnak, hol jobbra, hol barra. Twilinél az M14, azzal nézelődik… ha, tudnák, hogy mennyi választja el őket a másvilágtól.

Elül a mozgolódás és mi is indulunk tovább… másik épület, újabb célterület. Hatalmas termek, több emelet, jó kilátás. Dokumentálunk, kényelmes munka… és az üvöltő hang a fejemben – a csecseneket lerohanták az oroszok, hajlandóak alkut kötni velünk a váltságdíj töredékéért! Keressék meg őket és kezdeményezzenek tárgyalásokat velük! Nyugtáztam, indulunk… ennyit a nyugdíjas küldetésről… Twili, szedelőcködj, megyünk barátokat szerezni! Már mozdulok, mikor hallom, hogy vendégeink érkeznek. Mr Pénz megadhatta a tartózkodási helyünket. Nem hittem, hogy a cég műholdakkal is rendelkezik… és persze megnyugtató, hogy így üzletel a bőrünkkel. Csecsen barátaink egy kereszteződés közepén látványosan rádióznak. Rákeresek a frekvenciára, igazam volt minket keresnek… megkapják az utasításokat a randevúhoz, igaz ekkor már nem annyira nyugodtak. Twilek lőállást foglal, én lemegyek egyezkedni. Barátságos emberek, hamar eldől az üzlet… a pénz mindenkit motivál… új információ, hogy nem túsz, ami mozgatja a csapatokat, hanem egy adathordozó. Egy kütyü, ahogy Eveens mondaná… mit meg nem ér egy műanyagdarabka, egy kis fémmel a belsejében…

Indulunk egy nagyobb obiektum felé, ahol az orosz szakadárok meghúzták magukat. Több oldalról tervezett a támadás. Mi ketten egy nagyobb kerülő árán jutunk közel az épülethez. Twili fedez, én indulok befelé… egy ilyen helyen meghalni, hát, remélem nem ez van megírva… szűk folyosó, csupa törmelék, állott szag terjeng. Félhomály és csend… folytatjuk az előrenyomulást.. rövid sorozat, szinte egyszerre tüzelünk a meglepődött alakra. Az épület szerteágazik, mi is szétválunk, lövöldözés, én is felbukom… utálom a fullasztó érzést, mikor úgy érzem eltört a szegcsontom… Twili előkerül, nem értem mi történt, de mozgunk tovább. Az egyik szobában motoszkálás, majd fenyegetőzés valami bombával… a félig nyitott ajtóból látszik, hogy az ablak szabad. Kerülök, majd kívülről az ablakon át kiiktatom a célpontot. A bomba a kezében, de a szemei már kezdenek üvegessé válni… az oroszok közben elhagyják a területet. Valahol újabb pozíciókat vesznek fel. Elég jól kiismerik magukat a környéken…

A felszerelést nem arra raktuk össze, hogy tartós tűzharcot vívjunk, fogytán a lőszer. Tárazás és újrarendeződés közben járőrt veszünk észre. Egy darabig szemmel tartjuk a fiatal srácot, talán még húsz sincs. Háttal ácsorog, talán rágyújt… mikor odébbáll, egy kisebb csapat jelenik meg, nincs idő a merengésre, többen elesnek… ilyen az élet.

Mr Pénz adja az instrukciókat. Felderítés nélkül csak rá hagyatkozunk… az oroszok egy helikopterre várnak és csak nagyjából tudjuk, hol vonják majd ki őket. Keressük az épületet, egy furcsa alakú, lapos tetős csarnok mellett haladunk, mikor tüzet nyitnak odabentről. A benti sötétben csak a torkolattűz látszik… nálunk is sebesülés, náluk valószínűleg elesik a védelem egy része, újra csend… kötözés, pár fájdalomcsillapító és még látjuk őket a mezőn futni. Két perccel később megjött értük a helikopter. A napszemüveges főnök az adatokkal együtt elvész a magasban. Mennyit sétált az M14-es célkeresztjében, mikor még passzívan megfigyeltünk… ilyen az élet.

Újra üvöltés a fejemben – különleges egység irány a kivonási zóna! Mr Pénz…

Kobzos most is hangulatos játékkal készült! Kis csapat, de annál közvetlenebb gárda jött itt össze. A közös promó anyagok és a játék után egy bográcsozás is belefért a hétvégi kikapcsolódásba. Mindenkinek ajánlom a pályát, a szervezést, a játéksorozatot!

K751

Értékelés

8Remek

Pozitívum: A játékosok | A pálya | A szervezés

Negatívum: Az időjárás


Megjelölve: , , ,

Megjegyzés írása