Egy újabb évvel később …

Eltelt egy újabb év és eljött az ideje annak, hogy összefoglaljam mi minden történt ezen idő alatt.

Egy jóval szerényebb, de annál érdekesebb időszakon vagyunk túl, amit főként a gyakorlásnak és új ismeretek megszerzésének szenteltünk.

Kicsit lassan indult az év, de tudtuk, hogy idén ki kell alakítsuk a létszámunkhoz megfelelő taktikát, hogy sikeresek legyünk. Egy ideje már foglalkoztunk az álcázással, de ez az időszak volt az, ahol ezt tudatosan is alkalmaztuk a játékokon, kifejezetten erre készülve.

Az első hónapokban már kipróbáltuk a csapat felderítő eszközeit és az alkalmazásukhoz általunk szükségesnek tartott eljárásokat. Órákat töltöttünk az ellenség lehallgatásával és megfigyelésével, miközben nekik elképzelésük sem volt arról, hogy mi egyáltalán ott vagyunk a játékon.  Itt kezdett először felsejleni előttünk, hogy van értelme annak amit csinálunk és mi mindent adhat ez a fajta játékstílus az Airsofthoz. Természetesen itt még nagyon az elején voltunk az évnek és a tapasztalatoknak, de az irány kezdett körvonalazódni.

IMG_6894_cikk2014 első komolyabb kihívása a Border War volt. Előző évről már voltak tapasztalataink, így sokkal magabiztosabban vágtunk neki a háromnapos kihívásba. Most a TF oldalt erősítettük, főként felderítői szerepkörben, mind a tapasztalataink, mind a létszámunk erre adta a legjobb lehetőséget. A gyakorlás természetesen itt sem állt meg, a nagy létszám és a több napos játék okán IMG_7545_h_cikkrengeteg mindent ki lehetett próbálni és gyakorolni. Itt szerepelt először a csapat géppuskája, kifejezetten jó eredménnyel. Kemény három nap volt, extra élményekkel a haza úton …

A BW után a csapat komoly lépésre szánta el magát és innentől kezdve a játékokra már tűzpáronként jártunk, mintha nem is ismernénk egymást. Fontosnak tartottuk, hogy mindenki érezze a döntések súlyát és kis egységben is képesek legyünk hatékonyan működni. Az már az elején egyértelmű volt, hogy nem a húsz fős csapatoknak leszünk fenyegetés, sokkal inkább a felderítés és beszivárgás, kisebb egységek kiiktatása vagy feltartása lesz a cél. Ehhez főként olyan játékokat választottunk, ahol nagyobb létszám képviseltette magát, hogy minél több lehetőségünk legyen a gyakorlásra.

A sikerélmény szerencsére nem maradt el. Volt olyan szituáció, ahol majd egy órát hasaltunk az ellenségtől alig pár méterre, úgy, hogy ők természetesen nem is tudtak arról, hogy mi ott vagyunk. Láttuk és hallottuk Őket, megismertük az általuk használt útvonalakat, néha még a haditervükbe is betekintést nyertünk a beszélgetéseik által.

Folyamatosan fejlesztettük a technikánkat, amihez rengeteg türelem és sok gondolkodás kellett, hisz kisebb távolságokat is lassan tettünk csak meg, de eljött az idő, amikor már egyetlen egyszer sem kellett vissza állnunk … hatékonyan töltöttük az időt.

Az egész év ennek fényében telt. A rejtőzködés és taktikázás lett a csapat legfontosabb fegyvere. Sokat fejlődtünk a hónapok alatt, jobban megismertük a tűzpárunkat, magabiztosabbak lettünk és már sokkal jobban fel tudjuk mérni a szituációkat. Természetesen a felszerelésünket is sikerült jelentősen fejleszteni, ami mára eljutott oda, hogy saját sniper gúnyát készítettünk, ami az eddigi tapasztalatok alapján remekül bevált.

Harckocsizó fókák

Ebben az évben is több születésnapot ünnepeltünk, illetve volt egy legénybúcsú is, ahol azt hiszem a csapat hagyományait sikerült tovább ápolnunk. Komoly meglepetéseket sikerült szerezni, komoly röhögések kíséretében. Az évet a közös nyaralás koronázta meg, ahol szintén sikerült megmutatni a Dogs virtust 🙂

Összességében úgy gondolom, hogy a csapat számára sikeres és hasznos évet tudhatunk magunk mögött, rengeteg tapasztalatot szereztünk, sokat fejlődtünk lelkileg is, meglátjuk mit hoz a jövő …

T W I L E K