K75_38

Egy lexikon szerint a „cselszövés: ártó szándékú alattomos mesterkedés”. A megfogalmazás nem áll messze a valóságtól…

Az incidens előtt 12 órával életem értelme megkér, hogy menjünk el futni este. Már, vagy két hónapja nem futottam, de formába kellene hozzam magam, hát igent mondok. 38 éves plusz egy naposan bármi jó, ami tartja az emberben a sportosság illúzióját. Egy kellemes munkanap és egy 1973-as karóra megvásárlása után hazafelé kapom a telefont, hogy Drágám a másik kocsiban felejtette a távirányítós kapu kulcsát a lakáskulccsal együtt. Sietek, hogy bejusson… kis feledékeny, gondolom. Otthon gyors készülődés, edzőcucc, fejlámpák, futócipők…

K és a Glock

Már sötét van, a Népliget kihaltnak tűnik. A háztól mindössze egy-két perces séta és már melegíthetünk is. Jól esik a futás, tempósan egyenletesen futunk… furcsa arcok maradnak mögöttünk a sötétben, ahol csak a két fejlámpa fénye cikázik az ösvényeken. Egy nagy kör után könnyű sprint, hogy az izmok biztos, ami biztos megkapják a magukét… hazaindulunk, ennyi elég volt kezdésnek.

Az előszobában furcsa dolog fogad… valamiféle zsinór fut a nappali irányából az étkező felé. Próbálom megtalálni, mihez lehet kötve, hova futhat… a fenti szobából újra lefelé veszi az irányt. Felsejlik Eveens a bombászunk kaján vigyora, mint ha valami gyújtózsinórt húzkodna ki a lakásban. De, mit keresne itt nálunk? Azért óvatossá válok és elkezdek benyitni a helyiségekbe… a nappaliba érve négy vigyorgó alak fogad a félhomályban. Kutyák… ezek ilyenek… képesek voltak összebeszélni, és míg futottunk, beosonni a lakásba. A boldog születésnapot és néhány megvolt kiáltás is elhangzik. Feladatom van, megkeresni az ajándékomat a zsinór végén… nem túl rövid művelet és közben azon gondolkozom, hogy vajon mennyi idő volt ezt megszervezni, előkészülni… a vigyor persze nem múlik a fejükről mindeközben sem.

Oroszkrém

Egy komplett gombolyaggal a kezemben rálelek a kis fegyver dobozra és egy torta is előkerül. Kegyetlen vagyok: a cselszövésért cserébe énekelniük kell… a fegyvertáskából egy Glock kerül elő. A kedvencem, amivel legalább fél éve szemezek. A szán oldalában gravírozás K75 felirattal. Ilyenek ezek… Kutyák… igazán megleptek ezzel a rögtönzött party-val, a szervezéssel és az odafigyeléssel. Az étkezőben gyűlünk össze, egy késelés is lefut, az áldozat a torta… ezt is eltalálták, régi kedvenc az oroszkrém.

Barátok, akikkel együtt vagyunk pályán belül és pályán kívül is. Barátok akik ismerik egymás gondolatait. Barátok, akik bármit megtesznek a másikért. Barátok, akik cselt szőnek… Köszi Drága és köszi srácok! Twili, azt hiszem a te szülinapod lesz a következő… szerintem készülj rá erősen. A kutyák, azok kutyák lesznek akkor is..:)

K751


Megjelölve: ,

Megjegyzés írása