TERMINATOR SALVATION

Nem akartam ezt az oldalt arra használni, hogy bizonyos szervezőket, vagy játékokat promótáljak, de azt hiszem most az egyszer (?) kivételt fogok tenni. Nem azért, mert nekem ebből pénzem, vagy előnyöm lenne, egyszerűen csak a saját élményemet, véleményemet szeretném megosztani mindazokkal, akik ide látogatnak.

TerminatorA Terminator Salvation nem egyszerű Airsoft játék. Ez egy játék sorozat, ahol a szervező nagyon sokat ad arra, hogy te, mint játékos jól érezd magad. Persze most jöhet az, kinek mi a jó … de azt hiszem, és leszögezném, hogy ez az én véleményem, hogy itt szinte mindenki megtalálja azt amire vágyik. Alapvetően kétnapos a játék, de még senkit nem kötöztek ki a kapura azért, mert csak egy napot maradt. Alapvetően LARP os a játék, ami azt jelenti, hogy sok benne a szerepjátékos elem. Ugye nem csak lövünk, futunk, újra éledünk van, hanem vannak, akik igazán bele élik magukat és úgy csinálnak, mintha tényleg itt volna az apokalipszis. Gyorsan megjegyzem, hogy ez a beleélés sosem lépi át az általunk meghatározott szintet. Ha nem szeretnéd, hogy az arcod a sárba nyomják, miközben megmotoznak, akkor szólsz és ezzel már el is van intézve, illetve te is csak annyira éled bele magad, amennyire úgy érzed, hogy neked kényelmes.

Ha már így az alapokkal meg is ismerkedtünk láthatjuk, hogy egy komoly szervezésről, nagyon komoly játékról van szó, de a szervező és a játékosok (az öreg motorosok) mindig lehetőséget adtak arra, hogy mindenki csak annyira merüljön bele, amennyire neki jól esik, aztán itt lehet ingadozni mind a két véglet között.

Ezzel így alapvetően azért szinte minden szervező büszkélkedhet, kinek hogy sikerül ezt előállítani. De azért van itt még sok apróság, amiből aztán egy olyan játék kerekedik, hogy a következőig le se akarsz majd feküdni …
Az első ilyen a pálya. A Terminator játékoknak általában Kunmadaras ad otthont, ami egy kifejezetten nagyon jó pálya. Óriási, épületekkel, mezőkkel, bunkerral, ami kell. Azért annak van egy fealingje, amikor a 3. emeleti panelből figyeled meg éjszaka az ellenség mozgását, úgy, hogy Ő nem is sejti, hogy te ott vagy …

DoomsdayA másik nagyon fontos alkotó elem a szervező. Nem egy nagyon önmutogató fickó, így én is annyit mondanék, gyere és ismerd meg, mert jó fej. Viszont arra figyel, hogy aki eljön, az ne akarjon haza menni. Első komolyabb találkozásunk a Doomsday nevű játékán volt. Ez is kétnapos, mi egy napot voltunk. A játék kellemesen telt, pár valóban gyönyörű lány játszotta az emberevő gonosz csajok szerepét. Mondanom sem kell, hogy már itt csodálkoztunk, hogy hát mi ez? … aztán jött az este, amikor is a film szerinti buli elkezdődött. Erre mindenki hivatalos volt, külön vicces volt a gyanakvó katonaság meg a barátságos emberevők csapata. Dübörgő zene, előadás, ami kell, aztán persze elszabadult a pokol … és ez csak egy elem a sok sok mindenből, ami azon a játékon előkerült … de visszatérve a Terminatorra. Sajnos mint mondtam, a decemberi játékon csak 1 napot voltam jelen, így lemaradtam az éjszakai Skynet elleni akciókról, ahol robbantások, fények, rohangálás, kemény akciók vártak azokra, akik maradtak … egyszerűen fergeteges volt.

Van egy harmadik előnye is a játéknak, ez nekem kifejezetten tetszik, ez pedig, hogy ha akarsz akkor játszhatsz ésszel is. Nem kell feltétlenül rálőnöd mindenre ami megmozdul. A LARP nak köszönhetően ki is dumálhatod magad, üzletelhetsz, alakíthatod a történetet. Ellenálló létedre beállhatsz a Skynet hez, kémkedhetsz, ami eléggé színessé teszi a ravasz húzkodást, de mint az elején már írtam, mindezt csak akkor, ha akarod.

A negyedik, szerintem jó pont a Terminator mellett, hogy egy olyan csapat a magja a játék sorozatnak, akikkel nincs probléma. Ha eltalálták Őket megadják, ha menni kell mennek, ha állni kell állnak … nincs sírás, veszekedés. Bele élik magukat és teszik a dolgukat, de egy pillanatig sem felejtik el, hogy ez csak játék, így mikor 10 centiről üvöltik a fejedre, hogy kivégeznek, sem kell megijedni 🙂 nem harap a bácsi …

Mindezek ellenére fura mód alig alig jön össze nagyobb létszám ezeken a játékokon, ami reményem szerint csak megváltozik lassan. Jönnek új arcok, netán épp te, ha már így elolvastad felkeltette az érdeklődésedet. Én csak remélem, hogy a szervező kitart a játék mellett és nem hagyja abba, hogy egyre több és több ember ismeri meg nem csak Őt, de a remek játék sorozatokat is, amiket szervez, amibe szívét lelkét beleadja, mert nem a pénz, hanem a szórakozás vezérli, ezáltal tud színvonalas Airsoft játékokat prezentálni …

Amennyiben érdekelne a dolog, látogass el a SoftAir.hu megfelelő topikjába és jelentkezz te is! Biztos, hogy nagyon jó lesz!

T W I L E K


Megjegyzés írása